Címlap

2017.11.11-én egyesületünk részt vett Zalaegerszegen az I. Honvéd Bálon,melyet a Zalai 47-es Honvédzászlóalj hagyományőrző Egyesület szervezett hagyományteremtő szándékkal. A szervezők munkáját csak dicsérni lehet,(pedig ez volt az első báljuk)!!!Jó hangulat,finom ételek-italok,és a házigazdák már-már családias szeretete mindenkinek jól esett.A Magyar huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség elnöksége kitüntetéseket adott át a szervező Hagyományőrző Egyesület néhány tagjának. Éjfél után jó hangulatú tombolasorsolás következett,majd folytatódott tovább a tánc. Reméljük,hogy jövőre ismét ilyen jó bálban lehet részünk!                    

2016.05.28-án a szombathelyi 11-es Huszár úti laktanyában tartottuk a Hősök Napi megemlékezést és a 11-es Huszárezred Emléknapját. A rendezvényen többek között részt vett a bolgár nagykövet, Benicheva Viesserka is.

 

A Vitézi Rend Vas-Zala Megyei Törzskapitánysága és a Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület közös szervezésében jött létre a Hősök Napi megemlékezés, és a 11-es Huszárezred Emléknapja.

 

Ezen a napon emlékeztek a Versai csata 150 éves, Ferdinánd bolgár herceg ezredtulajdonossá történő kinevezésének 110 éves, és a Puszniki ütközet 100 éves évfordulójára.

 

 

Beszédet mondott dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere, dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, Horváth Károly, a11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület elnöke, Kovács Jenő törzskapitány és Benicheva Viesserka bolgár nagykövet.

 

 

A megemlékezésen a szavalatot Károlyi Bálint, a dalcsokrot pedig a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület énekkara adta elő.

 

 

 

A megemlékezés koszorúzással zárult.

Később megtekintésre került a huszár hagyatékokból rendezett kiállítás.


  

Egyesületünk abban a megtiszteltetésben részesült,hogy részt vehettünk a sárvári elektromos töltőkút avatásán.

Az ünnepségen lehetőségünk volt tesztelni az új elektromos autót,beszélgetni a polgármester úrral,majd megnéztük a Nádasdy várban található huszárkiállítást.

Isaszegi emlékcsata.


Időpont:2016.április 06.

Program:

Indulás 05.30-kor (gyülekező 05.15-től ) a Herényiek Háza elől (Szombathely,Béke tér 7.)

Folyamatos utazás pihenőkkel megszakítva Gödöllőre. Csoportosan megtekintésre kerül a Grassalkovich kastély ami Magyarország legnagyobb alapterületű barokk kastélya. (10.20-tól kb.70 perc)

A kastélylátogatást követően indulás Isaszegre ahol ebédelési lehetőség lesz egy helyi étterem által előre megadott kínálatából. (Lap alján a menü olvasható.)

Ebéd után kb 13.30-15.30-ig Isaszeg emlékeinek megtekintésére lesz lehetőség.

16.00-tól kerül megrendezésre a díszfelvonulás.

16.45-től az Isaszegi csata megtekintése.

Várható visszaindulás 19.00 körüli időpontban.

Hazaérkezés  kb. 22.30-23.00 között a Herényiek Házához. 

Egyéb tudnivalók:

Útiköltség: 6000 Ft/fő


Kastélybelépő:
2500Ft felnőttjegy

                    1250 Ft diákjegy

                    1250 Ft nyugdíjas jegy (62 év felett)

Tárlatvezetési díj: 3600 Ft/csoport (csoportlétszám 25 fő)

Tárlatvezetési díj plusz 101-1501 Ft személyenként

Ebéd kínálat:

  A menü :Újházy tyúkhúsleves

              Sertéspörkölt+galuska+savanyúság

             1 üdítő

 B menü: Újházy tyúkhúsleves

            Rántott szelet+petrezselymes burgonya+savanyúság

            1 üdítő

Menü ára: 2000 Ft

Jelentkezni lehet: Személyesen a Herényiek Házában

Telefon: 0694/900-015-ös számon (hétfőtől péntekig 9.00-16.00 óráig)

Jelentkezési határidő: 2016.március 21-ig2015.10.31-én Drassmarktban a Béke Lángja Egyesület meghívta egyesületünket.Ott egy emlékmű avatáson vettünk részt, és az alapítóktól oklevelet, és bronz medált vehetett át egyesületünk öt tagja.

-Horváth Károly hö. huszár

-Czetter András hö.huszár

-Drenovácz István hö. huszár

-Ifj. Drenovácz István hö. huszár

-Pap Imre                hö.huszár

Az oklevelünk fordítása:

Barátok lángja.

A Barátok lángja diófából készült,melyet egy kőre erősítettek.
A fa a bátorság,az erő, a melegség és a szépség szimbóluma.A kő a keménység, a kitartás és a megbízhatóság szimbóluma,az emberiség óta jelképe a jelentős dolgoknak,emlékeztet,erőt sugároz.A fa és a kő olyan anyagok,melyet hihetetlenül hosszú ideig rejtik magukba és adják át az energiát.Ezek az anyagok a föld minden kontinensén rendelkezésre állnak.

A művészet (a Barátok lángja) egy határok nélküli nyelv,mely összeköt,hidat emel,legyőzi a határokat és egy univerzális nyelv a körülményektől függetlenül.A Barátok lángja ezekkel a külső jelképekkel a bátorságot és az erőt adományozza minden felelősségteljes ember feladatához.Ezen emberek életmunkáját sugározza át a béke, az öröm, a biztonság.

A nonprofit egyesület vallásoktól független szervezet,mely olyan célokat kíván meg, mint a béketeremtő intézkedések,és a díjat azon személyek tiszteletére adják, akik törődnek a világ békéjével, és akik ezt kiérdemlik.  Ez a szolgálat az információáramlás építője, információcsere a konfliktuskezeléshez, ötlet és mód a béketeremtéshez.

A Barátok lángja ezt a bronz medált átadja Czetter András részére, aki különleges támogatója a béke előremozdításának.

Drassmarkt 2015.10.31.

 

Kiegészítő információ